piektdiena, 2013. gada 13. septembris

Ābolu un cepumu drumstalkūka

4 lieli āboli
1 paciņa "Selgas" cepumu
1 paciņa sviesta
1,5 glāze miltu
Brūnais cukurs
Baltais cukurs
Kanēlis
Krējums

Cepumus sīki sasmalcina, tiem pievieno 3 ēdamkarotes brūnā cukura, 5 ēdamkarotes izkausēta sviesta un šķipsniņu sāls. Samaisa viendabīgā masā, ieklāj cepamajā formā (kurā ieklāts cepamais papīrs) un liek cepties 190°C sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 8 minūtes, līdz cepumu masas groziņš kļūst zeltainā krāsā.
Ābolus nomizo un sagriež sīkos kubiciņos. Tos liek katliņā, pievieno ¼ glāzi baltā cukura, šķipsniņu sāls, 1 tējk. kanēļa un 3 ēdamk. izkausēta sviesta. Tos vāra aptuveni 8 minūtes, nepārtraukti maisot, līdz āboli kļūst mīksti.
Noslēgumā gatavo drupačas - 1,5 miltu sajauc ar 1/2 glāzes brūnā cukura, 1/2 glāzes baltā cukura, šķipsniņu sāls, kā arī 8 ēdamkarotēm izkausēta sviesta. Mīklu samīca, līdz izveidojas drupačas.
No krāsns izņemtajā cepumu groziņā ieklāj ābolu masu, tai pa virsu uzklāj nelielu daudzumu skābā krējuma un visas pagatavotās mīklas drupačas. Visu kūku liek atpakaļ cepeškrāsnī un cep aptuveni 30-40 minūtes, līdz virsiņa kļūst zeltaini brūnā krāsā.
Šī ābolmaize patiks tiem, kam ļoti garšo drumstalkūkas, jo gardo mīklas drupaču te ir ļoti daudz. Labu apetīti! :)





Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru