piektdiena, 2013. gada 13. septembris

Kartupeļu pankūkas ar maltās gaļas pildījumu un siera cepurīti

8 kartupeļi
1/3 glāzes miltu
2 olas
Sāls
Pipari
Kaltētu dārzeņu garšvielu
200 g liellopa maltās gaļas
Siers
1 sīpols
Olīveļļa

Kartupeļus nomizo un sarīvē uz smalkās rīves. Sarīvētos kartupeļus ieliek sietā notecināt sulu. Pēc brīža notecināto kartupeļu sulu izlej, savukārt bļodas apakšā nostāvējušos kartupeļu cieti pievieno kartupeļu masai. To sajauc ar 2 olām, sāli, pipariem un miltiem.
Tikmēr uz pannas apcep sīki sasmalcinātu sīpolu ar malto gaļu, pievieno sāli, piparus un kaltētu dārzeņu garšvielu.
Uz pannas klāj plānu kārtu kartupeļu masas, tai pa virsu sagatavoto malto gaļu un noslēgumā pārklāj pāri atkal kartupeļu masu, izlīdzinot viendabīgi un cepot no abām pusēm. Kad pankūkas apceptas, tām pārber rīvētu sieru un uz mirkli uzliek pannas vāku, lai siers izkūst. Pasniedz ar svaigiem dārzeņiem.



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru