piektdiena, 2013. gada 13. septembris

Kraukšķīgās kartupeļu pankūkas ar ķiploku mērci

8 kartupeļi
1/3 glāzes miltu
2 olas
Sāls
Pipari
Olīveļļa
Siera majonēze
Skābais krējums
3 ķiploka daiviņas

Kartupeļus nomizo un sarīvē uz smalkās rīves. Sarīvētos kartupeļus ieliek sietā notecināt sulu. Pēc brīža notecināto kartupeļu sulu izlej, savukārt bļodas apakšā nostāvējušos kartupeļu cieti pievieno kartupeļu masai. To sajauc ar 2 olām, sāli, pipariem un miltiem. Cep plānas kartupeļu pankūkas olīveļļā.
Tikmēr pagatavo ķiploku mērcīti - skābo krējumu, 3 saspiestas ķiploka daiviņas un siera majonēzi sajauc viendabīgā masā. Kartupeļu pankūkas pasniedz ar ķiploku mērcīti un svaigiem dārzeņiem.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru