5 āboli
100 g sviesta
3/4 glāze auzu pārslu
3/4 glāzes miltu
3/4 glāzes cukura
1 tējkarote kanēļa
Mazliet dzērveņu
Vaniļas-šokolādes saldējums
Ābolus sagriež smalkos gabaliņos un izklāj cepešpannā.
Sviestu izkausē, to samaisa ar auzu pārslām, miltiem, cukuru un kanēli. Šo masu klāj cepešpannā virs āboliem. Cepešpannu liek 200°C sakarsētā cepeškrāsnī un cep aptuveni 20-30 minūtes, līdz sacepums kļūst zeltaini brūns. Pasniedz karstu ar vaniļas-šokolādes saldējumu, pārber ar dzērvenēm. Labu apetīti! :)
Piebilde: Tā kā sacepums ir diezgan salds, tas labi garšos arī ar skābenāku saldējumu, piemēram, plūmju, dzērveņu vai tradicionālo plombīra saldējumu.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru