svētdiena, 2014. gada 2. marts

Griķu kotletes ar siera cepurīti un sēņu sacepumu

300 g griķi
1 glāze miltu
Sojas mērce
Olīveļļa
Sāls
Ķiploki
Pipari
Holandes vai Krievijas siers
Šampinjoni
1-2 sīpoli
Dažas ķiploka daiviņas
Svaigs puravs
Ķīnas kāposts
Skābs krējums



Griķus novāra, ļauj tiem atdzesēties. Griķus samaisa ar miltiem, garšvielām un sojas mērci, tādējādi iegūstot kotlešu masu. Olīveļļā vai saulespuķu eļļā kotletes cep uz pannas, kā ierasts. Gatavām kotletēm pārber pāri rīvētu sieru un liek tās 200 grādu karstā cepeškrāsni cepties tik ilgi, līdz siers izkūst.
Vienlaikus sagriež šampinjonus, sīpolus, puravu, sasmalcina ķiploku un visu apcep uz pannas olīveļļā. Pievieno garšvielas. Kad dārzeņi ieguvuši zeltainu toni, tos sajauc ar skābo krējumu, mirkli pasautē un pasniedz ar griķu kotletēm un skābu krējumu. Labu apetīti! :)


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru