svētdiena, 2014. gada 2. marts

Pupas grieķu gaumē

300 g balto pupu
1 burkāns
1 sīpols
1 sarkanā paprika
3 daiviņas ķiploka
Tomātu mērce
Pētersīļa lapas
Lauru lapas
Sāls
Olīveļļa

Pupas uz nakti izmērcē aukstā ūdenī. Tās kārtīgi nomazgā un vāra 15 minūtes. Tad nomaina ūdeni un turpina vārīt uz lēnas uguns, līdz tās kļūst mīkstas.
Uz pannas apcep sasmalcinātu sīpolu un sarīvētu burkānu, līdz tie kļūst zeltaini brūnā krāsā. Pievieno mazos gabaliņos sagrieztu papriku, saspiestu ķiploku, tomātu mērci, sasmalcinātus pētersīļus, lauru lapas, sāli un pusglāzi ūdens, šo masu maziet pasautē.
Kad pupas ir gatavas, tās liek uz cepešpannas, pāri pārlej uz pannas sacepto masu, mazliet pievieno olīveļļu un liek cepties 200°C sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 40 minūtes. Nozīmīgi ir sekot līdzi tam, lai pupas cepšanas laikā nekļūst sausas. Ja tā notiek, tad jāpievieno ūdens.



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru