piektdiena, 2013. gada 30. augusts

Bagātīgā kefīra mīklas ābolkūka ar kanēli

2 glāzes kefīra
6 olas
2 glāzes cukura
1 ēdamkarote vaniļas cukura
2 tējkarotes sodas
Kviešu milti
4 skābi āboli
Kanēlis
200 g saldētu upeņu
400 g skābā krējuma

Olas saputo kopā ar cukuru un vaniļas cukuru, līdz tiek iegūta viendabīga, gaisīga masa. Šai masai pievieno 1 glāzi kefīra, tad iemaisa miltus (daudzumu nosaka "uz aci'). Atlikušajā kefīra glāzē iemaisa 2 tējkarotes sodas, glāzi tur virs jau sagatavotās mīklas bļodas - kefīru kādu mirkli turpina maisīt ar sodu, līdz tā sāk nākt pāri pār glāzes malām. To pievieno un samaisa kopā ar mīklu. Pašās beigās mīklā iejauc saldētas upenes.
Uz cepešpannas izklāj cepampapīru, uz tā lej sagatavoto kefīra mīklu, ko vienmērīgi izlīdzina pa visu pannu. Uz izklātās mīklas kārto šķēlītēs sagrieztus ābolus un liek cepties cepeškrāsnī 200°C uz aptuveni 30 minūtēm. 
Gatavo plātsmaizi izņem no cepeškrāsns, un, kamēr tā karsta, pa virsu āboliem bagātīgā kārtā izklāj skābo krējumu, pa virsu uzber cukuru un kanēli. Ābolkūkai ļauj atdzist. Labu apetīti! :)



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru