piektdiena, 2013. gada 30. augusts

Biskvīta rulete ar upenēm un siera krēmu

Biskvīts:

6 olas
6 ēdamkarotes cukura

1 ēdamkarote vaniļas cukura

6 ēdamkarotes kviešu miltu

Ruletes pildījums:

400 g upeņu

50 g pūdercukura
200 g saldā krējuma

3 ēdamkarotes cukura

200 g svaigā siera "Kārums"

Biskvīta gatavošanas laikā ieslēdz cepeškrāsni un uzsilda to līdz 175°C temperatūrai.

Biskvīts

Olu baltumus uzmanīgi atdala no dzeltenumiem. Pie baltumiem pievieno šķipsniņu sāls (lai veidotos stingrākas putas) un pie dzeltenumiem 6 ēdamkarotes cukura un 1 ēdamkaroti vaniļas cukura. Olu baltumus saputo stingrās putās. Arī olu dzeltenumus kopā ar pievienoto cukuru puto, līdz izveidojas viendabīga, gaisīga masa.
Olbaltumu masā iesijā 6 ēdamkarotes miltu un pievieno saputoto olu dzeltenumu. Visu viegli samaisi. (Ja ir vēlēšanās iegūt brūno biskvītu, 2 ēdamkarotes miltu aizstāj ar 2 ēdamkarotēm kakao).

Uz pannas izklāj cepampapīru, ko pārkaisa ar nelielu daudzumu miltu, lai biskvīts vieglāk nāk nost, kad būs gatavs. Uz pannas kārto biskvītu, to izlīdzina, noslēgumā pannu mazliet pasit pret galdu, lai iegūtu vienmērīgu klājumu. Ruletes pamatni cep cepeškrāsnī  175°C temperatūrā aptuveni 15-20 minūtes.

Siera krēms
Svaigas saldētas upenes sastampā vienmērīgā masā kopā ar pūdercukuru.

Atsevišķā traukā saputo saldo krējumu ar cukuru. Kad saldais krējums saputots, pievieno "Kāruma" svaigo ssieru. Visu saputo stingrās putās, līdz tiek iegūta viendabīga konsistence. 

Biskvīta ruletes tapšana
Gatavo biskvītu izņem no cepeškrāns. Uz galda uzklāj tīru dvieli un cepampapīru. Kamēr biskvīts ir karsts, tas ir jādabū nost no papīra un jārullē rulete, jo, kad tas atdzisīs, to vairs nevarēs sarullēt.
Uz biskvīta uzklāj un vienmērīgi izsmērē saputoto siera krēmu (tas jādara ātru, jo saldais krējums kūst). Pa virsu tiek bērtas upenes. Visu satin rullītī, ietin cepampapīrā un liek ledusskapī sastingt. Vislabāk, ja rulete ledusskapī tiks noturēta vismaz 1 nakti.
Pirms pasniegšanas ruleti pārkaisa ar pūdercuku vai rotā ar kausētu šokolādi, augļiem utt.




Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru