piektdiena, 2013. gada 30. augusts

Šokolādīgie mafini ar šokolādes gabaliņiem

2 olas
100 g sviesta
250 g miltu
25 kakao pulvera
2 tējkarotes cepamā pulvera
3/4 tējkarotes sodas
100 g tumšās šokolādes
200 g piena šokolādes
300 g skābā krējuma
90 g brūnā cukura
100 ml saldā krējuma

Miltus sajauc kopā ar kakao pulveri, cepamo pulveri un sodu. Pievieno mazos gabaliņos salauztu tumšo šokolādi (100 g) un piena šokolādi (100 g), visu kārtīgi samaisa.
Sviestu izkausē katliņā. Citā bļodā viegli sakuļ olas, cukuru, izkausēto sviestu un skābo krējumu. Iegūto krējuma masu samaisa kopā ar jau pagatavoto miltu masu, līdz iegūst viendabīgu un vienmērīgu mīklu.
Mīklu lej mafinu papīrīšos vai mafinu cepamajā formā. Liek cepties cepeškrāsnī 180°C temperatūrā uz aptuveni 20 minūtēm.
Kad mafini gatavi, tiek pagatavota piena šokolādes glazūra - 100 g piena šokolādes izkausē katliņā ūdens peldē, pievieno 100 ml saldā krējuma un karsē, maisa, līdz tiek iegūta viendabīga masa. Ar šo glazūru pārlej katru mafinu. Mafinus atdzesē un pasniedz ar pienu. :)




Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru