2 lieli āboli
1-2 ēdamkarotes sviesta
2 olas
1/2 glāze miltu
1/2 glāze cukura
2 ēdamkarotes piena
1 ēdamkarote cepamā pulvera
Vaniļas cukurs
Šķipsniņa kanēļa
Saldējums (pēc izvēles)
Karameļu mērce
Ābolus nomizo un sagriež plānās
šķēlītēs. Pīrāga veidni ieziež ar sviestu. Pamatnes apakšējā daļā izkārto
ābolus, pārkaisa tos ar cukuru un kanēli.
Miltus, olas, cukuru, pienu, cepamo
pulveri, vaniļas cukuru un kanēli samaisa viendabīgā mīklā. Šo mīklu pārlej
pāri pīrāga veidnē jau izkārtotajiem āboliem. Pīrāgu cep zeltaini brūnu,
pasniedz siltu vai atdzesētu – pārlietu ar karameļu mērci un saldējumu. Klāt
lieliski derēs Bulgāru karogs vai deserta vīns.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru