trešdiena, 2013. gada 26. jūnijs

Bulgāru nacionālais saldais ēdiens - apgāztais ābolu pīrāgs



2 lieli āboli
1-2 ēdamkarotes sviesta
2 olas
1/2 glāze miltu
1/2 glāze cukura
2 ēdamkarotes piena
1 ēdamkarote cepamā pulvera
Vaniļas cukurs
Šķipsniņa kanēļa
Saldējums (pēc izvēles)
Karameļu mērce

Ābolus nomizo un sagriež plānās šķēlītēs. Pīrāga veidni ieziež ar sviestu. Pamatnes apakšējā daļā izkārto ābolus, pārkaisa tos ar cukuru un kanēli.
Miltus, olas, cukuru, pienu, cepamo pulveri, vaniļas cukuru un kanēli samaisa viendabīgā mīklā. Šo mīklu pārlej pāri pīrāga veidnē jau izkārtotajiem āboliem. Pīrāgu cep zeltaini brūnu, pasniedz siltu vai atdzesētu – pārlietu ar karameļu mērci un saldējumu. Klāt lieliski derēs Bulgāru karogs vai deserta vīns.






Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru