Sastāvdaļas:
300 g sviesta
1 iebiezinātā
piena ar cukuru bundža
200 g piena
šokolādes
Krēms „Nutella”
Brūkleņu
ievārījums
2 paciņas
šokolādes keksa mīklas maisījuma
Olīveļļa
Recepte:
Keksa mīklas
maisījumu sajauc ar diezgan lielu daudzumu olīveļļas, lai nav izceptā mīkla
nebūtu sausa. Maisījumu cep 180 grādos 40-45 minūtes. Pēc tam to atdzesē.
Šokolādi ūdens
peldē izkausē, to sajauc ar izkausētu sviestu un iebiezināto pienu. Kad šī
šokolādes masa ir mazliet atdzisusi, to uzputo ar mikseri, līdz masa iegūst krēmīgu
un gaisīgu apjomu.
Keksa mīklu sagriež
trīs plāksnēs. Katru biskvīta kārtu samitrina ar ūdeni, kurā izšķīdināts
brūkleņu ievārījums. Kārtās liek ievārījumu, krēmu, Nutellu. Tortes ārējo daļu
apziež ar atlikušo šokolādes masu, dekorē ar svaigām zemenēm. Torte izdodas ĻOTI šokolādīga, tādēļ tā noteikti garšos šokolādes mīļiem. :)
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru