trešdiena, 2013. gada 26. jūnijs

"Visšokolādīgākā" šokolādes torte



Sastāvdaļas:
300 g sviesta
1 iebiezinātā piena ar cukuru bundža
200 g piena šokolādes
Krēms „Nutella”
Brūkleņu ievārījums
2 paciņas šokolādes keksa mīklas maisījuma
Olīveļļa

Recepte:
Keksa mīklas maisījumu sajauc ar diezgan lielu daudzumu olīveļļas, lai nav izceptā mīkla nebūtu sausa. Maisījumu cep 180 grādos 40-45 minūtes. Pēc tam to atdzesē.
Šokolādi ūdens peldē izkausē, to sajauc ar izkausētu sviestu un iebiezināto pienu. Kad šī šokolādes masa ir mazliet atdzisusi, to uzputo ar mikseri, līdz masa iegūst krēmīgu un gaisīgu apjomu.
Keksa mīklu sagriež trīs plāksnēs. Katru biskvīta kārtu samitrina ar ūdeni, kurā izšķīdināts brūkleņu ievārījums. Kārtās liek ievārījumu, krēmu, Nutellu. Tortes ārējo daļu apziež ar atlikušo šokolādes masu, dekorē ar svaigām zemenēm. Torte izdodas ĻOTI šokolādīga, tādēļ tā noteikti garšos šokolādes mīļiem. :)



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru