Kubiciņos sagriezts sīpols
Sakapāta ķiplokdaiviņa
Rīvēts burkāns
Sakapāta ķiplokdaiviņa
Rīvēts burkāns
1 sarkanā paprika
Tomātu pasta
500 g liellopa maltās gaļas
Sāls
500 g liellopa maltās gaļas
Sāls
Melnie pipari
Sarkanās paprikas pulveris
Aptuveni 1 - 1,5 glāze sarkanvīna
800 g konservētu tomātu bez mizas
Aptuveni 1 - 1,5 glāze sarkanvīna
800 g konservētu tomātu bez mizas
Mazliet rīvēta siera
Vispirms sarīvē
burkānu, sasmalcina sīpolu un ķiploku. Uzkarsē pannu, uzlej saulespuķu eļļu un apcep
burkānus, sīpolus un ķiplokus. Atsevišķi apcep malto gaļu, līdz tā kļūst pelēcīga un drupana. Visu savieno vienā pannā,
pievieno garšvielas, nepilnu glāzi sarkanvīna,
tomātu pastu, tomātus un papriku. Sautē aptuveni 1,5 – 2 stundas, regulāri apmaisot un
pēc nepieciešamības, kad mērce zaudē šķidruma konsistenci, vēl pievienojot sarkanvīnu. Nozīmīgs ir fakts, ka jo ilgāk Boloņas mērci sautē, jo bagātīgāka tai kļūst garša.
Pasniedz ar
spageti makaroniem un itāļu baltvīnu, ja ir vēlēšanās, pirms pasniegšanas pārkaisa ar rīvētu sieru.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru