trešdiena, 2013. gada 26. jūnijs

Baltās šokolādes siera kūka ar avenēm



3 paciņas siera "Mascarpone"
250 ml saldā krējuma (neputota)
100 g cukura
400 g aveņu
1 paciņa "Selgas" cepumu
100 g sviesta
100 g baltās šokolādes




Maskarpones sieru samaisa ar saldo krējumu (neputotu), cukuru un avenēm (var izmantot gan svaigas, gan saldētas avenes). 
Pagatavo cepumu masu - sīki sasmalcina 1 paciņu "Selgas" cepumu, ko samaisa ar aptuveni 100 g izkausēta svieta. Cepumu masu ieklāj veidnes apakšā, pa virsu uzlej pagatavoto siera masu un  liek cepties cepeškrāsnī 180 grādos uz aptuveni 40 minūtēm. 
Kad kūka gatava, tai pārlej baltās šokolādes glazūru, kuru gatavo šādi - izkausē šokolādi un sajauc ar istabas temperatūras svaigo sieru. Kad šokolādes glazūra gatava, to pārlej pār kūku. Dekorē ar krāsainajiem cukura graudiņiem.Kūku liek ledusskapī vismaz uz stundu.
P.S. Cepumu masu var aizvietot ar biezpiena masu - biezpiens sajaukts ar cukurs. 




Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru