trešdiena, 2013. gada 26. jūnijs

Itāļu nacionālais saldais ēdiens - Panna Cotta




250 ml saldā krējuma
100 ml piena
Cukurs pēc izvēles
1 vaniļas pāksts vai vaniļas cukurs
3 tējkarotes pulverveida želatīna
Pasniegšanai – svaigu vai saldētu ogu mērce


Želatīnu krūzītē vai bļodiņā aplej ar 100 ml auksta ūdens un atstāj uzbriest vismaz 15 minūtes. Krējumu kopā ar cukuru, pienu un vaniļas pāksti (pārgriež gareniski uz pusēm, krējumā iekšā ar nazi izskrāpē sēkliņas un iemet arī pāksts gabaliņus) uzsilda, pievieno uzbriedināto želatīnu, labi samaisa, lai želatīns izkūst, uzvāra un uzreiz ņem nost no uguns. Izņem vaniļas pāksts gabaliņus un kausiņu vai caur sietiņu lej mazos trauciņus vai espresso krūzītēs. Atstāj ledusskapī vismaz uz 3 stundām sastingt.
Pirms pasniegšanas ar nazi atdala „Panna Cottu” no trauciņu malām, apklāj ar šķīvīti un izkrata laukā. Pasniedz ar svaigu vai saldētu ogu mērci vai ar ievārījumu.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru