trešdiena, 2013. gada 26. jūnijs

Vasarīgā zemeņu Panna Cotta




250 ml saldā krējuma
100 ml piena
Cukurs pēc izvēles
Mazliet vaniļas cukura
500 g zemeņu
3 tējkarotes pulverveida želatīna


Zemenes sablenderē kopā ar cukuru. Pusi masas atstāj mērcei, savukārt otru pusi vēlāk pievieno Panna Cotta masai.
Želatīnu krūzītē vai bļodiņā aplej ar 100 ml auksta ūdens un atstāj uzbriest vismaz 15 minūtes. Krējumu kopā ar cukuru, pienu un vaniļas cukuru uzsilda, iemaisa uzbriedināto želatīnu, turpina maisīt, līdz želatīns izkūst, uzvāra un uzreiz ņem nost no uguns. Noslēgumā pievieno pusi no sablenderētajām zemenēm un lej mazos trauciņos, piemēram, krūzītēs vai mazās bļodiņās. Atstāj ledusskapī vismaz uz 3 stundām sastingt.
Pirms pasniegšanas ar nazi atdala „Panna Cottu” no trauciņu malām, apklāj ar šķīvīti un izkrata laukā. Pasniedz ar pārlietu sablenderēto zemeņu masu.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru